Zelená míle

15.03.2013 12:29

Myslel jsem jaký to nebude trhák. Musím říct, že mě to trochu zklamalo. Vůbec jsem nemyslel, že bude Coffeye ničit zlé duchy atd.. Ale špatný příběh to vůbec nebyl. Příběh mě celkem myslím třikrát dohnal k pláči a to myslím vážně. Ve filmu je, nevím jak to nazvat, taková hajzlovost, přátelství ale také hlavně trocha více nespravedlnosti. Stojí za to se podívat.

        Příběh Johna Coffeyeho se začíná psát ve věznici kde pracuje Paul. Ten má potíže s močovými cestami. Když však do cely příjde nadprůměrně velký Coffey, který sebou nese spousty tajemství. Má nasvědomí vraždu dvou malých dívek, ale byl by něčeho takového schopen člověk, který se bojí tmy a neublížil by ani mouše? Hyň sa ukáže! Příběh se začně točit kolem malé roskošné myšky. Ta prochází svým životem mezi ostatními vězni. Nakonec se ukáže, že se všechno jináč.

 

Zelená míle

Drama/Mysteriózní

USA, 1999, 188 min

Režie: Frank Darabont

Hudba: Thomas Newman

Hrají: Michael Clarke Duncan, Tom Hanks, James Cromwell

Hodnocení: 93%

4. nejlepší film

6. nejoblíbenější film

 

Víte, že:

  •       Jméno John Coffey bylo převzato od středoškolského profesora, kterého Stephen King, autor předlohy, potkal.
  •       Bachaři mají na sobě uniformy, i když se v té době ještě nenosily. Byly do filmu dodány, aby postavy vzbuzovaly vážnost.
  •       Elektrické křeslo si při natáčení vyzkoušel i Stephen King, ale po chvilce žádal u uvolnění, ten pocit se mu vůbec nelíbil.
  •       Michaela Clarke Duncana doporučil pro roli Johna Coffeyho jeho kolega Bruce Willis, který s ním hrál ve filmu Armageddon.
  •       Postava, kterou hraje Tom Hanks, byla původně nabídnuta Johnu Travoltovi, ale ten ji odmítnul.
  •       V době, kdy Paul (Tom Hanks) představuje Elaine (Eve Brent) Jinglesovi (myš), by musela mít myš minimálně 64 let - což je devětkrát vyšší věk, než jakého se dožila nejdéle žijící známá myš.
  •       Frank Darabont získal cenu kritiků Broadcast Film Association 2000 v kategorii nejlepší adaptace a scénář.