Ve stínu

15.03.2013 12:50

Ve stínu je český krimi thriller, kterému jsem hodně fandil. Přál jsem mu hodně, zvláště kvůli skvělému hereckému obsazení a také režisérovi Davidu Ondříčkovi. Toho hlavně znám z nezapomenutelných Samotářů. Ve stínu je oproti jiným Ondříčkovým filmům něco úplně jiného a tak jsem byl dvojnásob zvědaví. Když jsem se dozvěděl, že ČFTA (Česká filmová a televizní akademie) nominovala Ve stínu za ČR na Oscara, byl jsem hodně překvapen. Nakonec se však Ve stínu nedostalo do užšího slosování, čímž tedy opět Česko bude bez Oscara. Každopádně.

       Film je zasazen do 50. let minulého století kdy kapitán Hakl (Ivan Trojan) řeší případ vyloupené kasy. Pátrání ho zavede až k vyloupení pošty, ke které se dostane chvíli před jejím vyloupením. Haklovi trochu ve vyšetřování brání StB s německým pomocníkem majorem Zenkem (Sebastian Koch). Ten se brzy ubytuje hned vedle Hakla. Kapitán se snaží záhadu za každou cenu vyřešit, i když hrozí nebezpečí i jeho rodině. Nakonec jeho vlastní manželka skončí s úrazem hlavy v nemocnici, když ji přepadne neznámý muž. Jak daleko bude muset Hakl zajít proti tehdejšímu režimu, aby rozkryl veškerá tajemství?

       To se dozvíte, když navštívíte kina (jelikož je špindlerovské kino trochu opožděné, vy jej již budete moct brzy shlédnout na DVD).

        Z filmu jsem byl naprosto nadšen a tento český thriller jsem si opravdu užíval.