Tintin z dobývání knihkupectví bude dobývat stříbrné plátno

29.12.2012 13:36

Už to bude rok, co nám Tintin z vlaku mával...
Ano je to skoro rok, když nám do kin přišel animovaný
film, o belgickém novinářovi se zajímavým účesem a se svým věrným psem – Tintinova dobrodružství.
Komiksy s Tintinem jsou známy již spousty let a stali se stejně známí jako Asterix a Obelix a do jisté míry i jako Mikulášovy patálie (ve většině se jedná o knihu, ne komiks). Tintin se rozhodl v roce 2011, že vyrazí na stříbrné plátno, ale ne jen tak. Mnozí se těšili kdo bude tento kus režírovat, čekal se nějaký méně známý režisér, který je spojený spíše s animovaným filmem. Poté však přišla zpráva, že Steven Spielberg na Tintinovi ujíždí už od roku 1981 a od té doby ho chtěl zfilmovat – záminka na režiséra byla na světě. Hromadu lidí překvapilo, že něco takového bude režírovat nejlepší režisér na světě. Spielberg sice s autorem Hergé se o filmu domlouval i telefonicky, bohužel než se stačili sejít, Hergé již zemřel (1983). Jaknile byl znám režisér byl téměř jasný i skladatel – John Williams, který se Spielbergem rozhodně nespolupracoval poprvé, a co z toho – Williams si vysloužil nominaci na Oscara za hudbu (nakonec bohužel nezískal). S filmem se také pojí další zajímavosti. Spielberg našel lásku v Tintinovi tím, že ho srovnával se svým vlastním filmem Indiana Jones. Spielberg se byl také podívat na natáčení filmu Avatar a rozhodl se, že technické vymoženosti z tohoto filmu musí použít v Tintinovi. Nebo věděli jste, že na triky dohlížel sám Peter Jackson (Pán prstenů, Hobit)! Tintina dabuje Jamie Bell, který byl do role zvolen díky Peteru Jacksonovi, který s ním spolupracoval na King Kongovi.
     Já osobně četl a mám stále doma pouze Tintin v zemi Sovětů a řeknu vám, že mě komiks připadal trochu nereálný a místy pravzláštní. Neřekl bych nesmyslný, protože na to si Tintina vážím. Každopádně si myslím, že film (který jsem ještě neviděl) by se mi a možná i vám mohl líbit, protože je to film a ten by měl mít větší akční apetit a měl by být víc svižnější. Kromě Jamieho Bella se na dabingu podílel i DANIEL CRAIG (nový James Bond) nebo Simon Pegg (Jednotka příliš rychlého nasazení, Paul) nebo Nick Frost (Paul, Sněhurka a lovec).

 A nyní ta další zpráva s Tintinem: dnes je již téměř jisté a jasné, že bude pokračování. Ale kdo se ujme režie? Myslelo se, že opět mistr Spielberg, ale on i Hollywood se to rozhodl pojmout ve stylu „hvězdy budou režírovat Tintina“. Proto se na rok 2013 chystá The Adventures of Tintin: Prisoners of the Sun, který bude režírovat člověk, který se podílel i na jedničce – no přece Peter Jackson! Ten se svěřil jen co do dělá sto procentně Hobita, bude se věnovat Tintinovi. Je jasné, že Jackson je nyní jeden z nejpoužívanějších a asi i nejvyčerpanějších režisérů na světě. Je jasné, že nyní Peter Jackson do kin v pustí tyto čtyři fimy (Hobit + Tintin) a poté od něj možná dlouho nic neuvidíme. Ale neházejme flintu do žita! Jackson se svěřil, že po Pánovi prstenů se mu nechtělo vůbec režírovat, ale po filmech jako Casino nebo JFK se rozhodl opět režírovat.
Vůbec nevíme co nám nový Tintin přinese, ale zřejmě to bude stát zato. Jisté je pouze režier a hlavní role – té se opět ujme Jamie Bell. A jak na tom bude hudba? Také není známo, ale stejně jako Steven má Williamse, tak i Peter má v rukávu svého "dvorního skladatele" – Howarda Shora, který se především znám z Pána prstenů a nyní bude znám i z Hobita.

A nová zpráva, je taková, že se pomaloučku chystá trojka Tintina (a asi poslední). Kdo se ujme režie je velká neznámá, popravdě se ještě neví ani název. No budeme se těšit.
Přeji Tintinovi hodně slávy, čtenářů a nyní i
filmových nadšenců.