The Amazing Spider-Man neoslnil jako netopýr

03.11.2012 11:04

Nový Spider-Man a v podstatě nová série Spider-Mana začale sice dobře, ale ani ne moc dobře. Tohoto Spider-Mana navštívilo skoro o 6x menší počet než posledního Batmana. Je zřejmé, že nový Spider-Man nebude za žádnou cenu lepší než nový Batman. A co navíc: ve srovnání nového Spider-Mana a toho starého. Stará jednička (režie Sam Raimi) získala 75% a nová (režie Marc Webb) 72%. Je možné, že nový pavouk bude lepší než starý, ale to záleží na lidech. Nestačí než čekat a doufat.

 

Distribuce:

The Amazing Spider-Man je příběhem Petera Parkera (Garfield), mezi svými vrstevníky nepříliš oblíbeného středoškoláka, kterého v dětství opustili rodiče a jeho výchovy se ujali strýček Ben (Sheen) a tetička May (Field). Jako většina dospívajících se Peter snaží zjistit, kým vlastně je a proč se z něj stal člověk, kterým je. Současně má plnou hlavu starostí se svou první středoškolskou láskou Gwen Stacyovou (Stone) a společně proplouvají úskalími lásky, závazků a tajemství. Když Peter objeví tajemný kufřík, který náležel jeho otci, pustí se do pátrání po důvodech zmizení svých rodičů – které ho zavede přímo do společnosti Oscorp a do laboratoře dr. Curta Connorse (Ifans), bývalého otcova kolegy. Zatímco je Spider-Manovi předurčeno, aby se střetl s Connorsovým alter-egem Lizardem, je Peter nucen učinit zásadní rozhodnutí o způsobu využití svých schopností, která navždy změní jeho život a definují povahu jeho cesty k hrdinství.

 

Komentář odborníka:

Marc Webb za 150 milionů natočil 137 minut dlouhý film, který je i přes hojnou míru efektů a snaživé osudové drama nejlepší v nenucené poloze dvou zamilovaných lidí. Takže tu funguje hlavně to, co fungovalo v 500 dní se Summer, akorát s tím rozdílem, že Spídy byl 20x dražší a přesto je o něco nudnější. Slabší komiksovka letošní sezóny...

uživatel Tom Hardy


 

Zajímavosti o úžasném pavouku:

  • První "Spider-Man", ve kterém nevystupuje postava Mary Jane Watson.

  • Před tím, než byl do hlavní role obsazen Andrew Garfield, tvůrci zvažovali Roberta Pattinsona, Daniela Radcliffa a další.

  • Když z projektu odešel Sam Raimi (režisér minulé trilogie), opustil ho i Tobey Maguire (minulý Spider-Man).

  • V trilogii Spider-Man od Sama Raimiho vystřeluje Peter Parker pavučinu přímo ze zápěstí, kdežto v Amazing Spider-Man k tomu potřebuje speciální přístroj, který si sám vyrobil. Stejně je tomu tak i v původních komiksech o pavoučím muži.

  • Dle původních plánů měl obsadit pozici režiséra Sam Raimi s tím, že film bude čtvrté pokračování série. V roli padoucha se pak měl objevit John Malkovich. V lednu 2010 však společnost Sony oznámila, že původní plány opouští a dojde k restartu série.

  • Andrew Garfield chtěl, aby jeho postava byla dokonalá, a tak pozoroval skutečné pavouci během dne i noci a snažil se co nejvěrohodněji napodobit jejich pohyby.

  • Nová trilogie o Spider-Manovi vznikla především kvůli velkému potencionálu filmu ve 3D formátu.

  • Filmový pár Emma Stone a Andrew Garfield se dal během natáčení dohromady i v soukromí.

  • Natáčení bylo poznamenáno nepříjemnou událostí. V červenci roku 2011 zemřela producentka filmu Laura Ziskin.