Sněhurka a lovec

03.11.2012 11:14

11.9. ve čtvrtek jsem navštívil Městské kino Špindlerův Mlýn, kde se promýtal film Sněhurka a lovec. Když jsem se na hodnocení filmu díval poprvé, měl film 70% (ujde, řadí se mezi nej...), avšak v den promýtání jsem zjistil, že film má 69% (řadí se mezi průměrné). V kině jem byl první (skoro jako vždy), ale věděl jsem, že příjde hodně lidí, jelikož se o tom mluvilo hodně ve škole. Přišlo hodně lidí.

Příběh byl klasická jako Sněhurka sama. Akorát to nebylo moc pro děti, protože není moc hezký pohled na to jak královna saje duše mladých dívek. Sněhurka utíká z věže kde stráví celé dětství a pubertu (:-)). Královna Sněhurce musí vysát duši, aby ona mohla být tou nejkrásnější a tak ji i zabít. Královna si najímá lovce, který musí Sněhurku přivést a naoplátku královna lovci vrátí manželku ze záhrobí. Sněhurka mezitím bloudí temným lesem. Lovec Sněhurku najde, ale poté se dozvídá, že královna ho podvedla a vyráží tak se Sněhurkou na útěk.

Při útěku narážejí na sedm trpaslíků, kterým lovec dluží prachy (stejně jako skoro každému). Mezitím se o Sněhurčině životu dozvídá sousední védodství s vévodou a synem Wiliamem, který na Sněhurku v dětství dohlížel. On sám se rozhodne Sněhurce pomoct. Trpaslíci se spojí s lovcem a Sněhurkou a utíkají před královskými jezdcy. K jezdům se připojuje Wiliam, který se tak chce nejrychleji dostat ke Sněhurce. Později dochází ke střetnutí a Wiliam začíná pomáhat. Za Sněhurku však při malé bitvě položí život jeden ze sedmi trpaslíků. Později královna použije lest a podstrčí hrdince otrávené jablko. Sněhurka umírá, ale královna je slabá. Wiliam se snaží Sněhurku přivést k životu polibkem, nedaří se. Poté to zkusí lovec a Sněhurka je opět mezi námi (ha-ha – princové nejsou vždy ti pravý). Sněhurka vyburcuje všechny vojáky a přátele a společně vyrážejí bojovat proti královně.

Upozornění: O tom jak film dopadne vás nemohu specificky informovat.

No nevím o čem má pojednávat dvojka, ve které se má objevit i mrtvá královna... možná to bude trochu kýčovité.

Já jsem film ohodnotil třemi hvězdami, protože to je stejný příběh v trochu hrůzosrašnějším podání.

Pro mě film byl trochu komický, protože jedna nejmenovaná osoba (Adam Hanuš), celý film vymýšlela různé parodie na tento film (mimochodem velmi vtipně).

Film je tedy podle mě průměrný, ale né tak špatný.