Přípravňáky

03.11.2012 11:22

Poslední dobou nám do kin a tak všude se točí mnoho filmů. Některé jsou dobré, některé nedostatečné, ale některé vyjímečné do vytáhly až na výbornou. A tak nyní vám se chci zmínit o filmech, které by měli jít za pár měsíců (i pár roků) do kin a ani se o nich nemluví.

 

  • Piráti z Karibiku – První díl byl velmi úspěšný a vydobil si 82% a na to, že jde o film se suším příběhem = velký úspěch; Druhý díl byl také úspěšný, ale né tak jako jednička. 72%,

    i to je „žúžo“, mně se dvojka moc nelíbila, ale poté jsem ji zase zkouknul a začal na ní být téměř závyslej; Třetí díl mně přišel trochu jako z upírské ságy – taková nadpřirozená blbost, s velmi suchým příběhem. Ani ostatním se to zřejmě tolik nelíbilo taky a trojka si vysloužila 65%; Po čtyřech letech jsme se dočkali celkem nečekaného pokračování, ale nyní bez Gora Verbinskiho, který se rozhodl radši natočit Ranga. Čtvrté pokračování se mně líbilo mnohem víc než trojka, ale vysloužilo si jen 64%. Čtyřka má lepší nádech a vtipnou nadsázku; V roce 2011 jsme měli čtyřku a nakonec se rozhodlo, že se natočí pětka a i šestka, která zřejmě má Jackovi zajistit pirátskou flotilu. Bude trvat další čtyři roky než se dočkáme pokračování, ale v jeden a ten samý rok (2015) mají vyjít oba dva díly. Kromě Roba Marshalla (režiséra čtyřky) měli moct filmy režírovat i Tim Burton (velký spolupracovník Johnyho Deppa), Sam Raimi (Spider-Man) a také Alfonso Cuarón (Harry Potter a vězeň z Azkabanu). Kdo bude v následujících dílech hrát a režírovat se zatím neví, jediné co víme je to, že Johny Depp je jasný.

  • Indiana Jones – První díl ani nebyl plánován jako, že by měl pokračování. Spielberg se dotoho pustil po hlavě stejně jako Harrison Ford a vyplatilo se: 90% čistě zajistilo Fordovi slávu a tak i Indianu Jonesovi; Druhé pokračování se také vyvedlo, ale né tak jako jednička. Z režisérské aktovky Stevena Spielberga, producenta George Lucase a herce Harrisona Forda se to povedlo. 83%.; Trojka s Seanem Connerym v hlavní roli jako otec Harrisona Forda si opět oblíbilo mnoho diváků a trojka si získala 90%.; Poslední čtyřka z roku 2008 odkryla některá tajemství a ani čtvrté pokračování nepřišlo nazmar. Jones alespoň konečně přestal bojovat proti náckům a vydal se proti Sovětskému svazu a podle mě velmi úspěšně – 72%, i když já mám lepší názor; Jakoby nám říkali „Čtyřka je jenom bonus, nic víc“, ale to by bylo divný, abychom skončili na čtyřce, že jo? Na rok 2014 (o šest let později od čtyřky) se chystá pětka. Na konci čtyřky bylo trochu naznačeno, že by se novým Indianem mohl stát jeho syn, kterého perfektně ztvárnil Shia LaBeouf, ale tím by film a možná celá série ztratila na kvalitě. Jediné co nám pětka zatím prozradila je, že se v ním opět objeví Harrison Ford, jestli opět bude Lucasovská produkce, nebo režie Stevena Spielberga se asi budeme muset překvapit.

 

  • Ani nezaschl inkoust na Batmanově scénáři, ani Nolan nestihl oznámit konec své kariéry na postu Batmana a už se chystá novej. To není vtip! Na rok 2015 se chystá nový Batman, neví se proč, neví se od koho, neví se kdo. Prostě nás čeká novej Batman a já si myslím, že chystat novýho Batmana poté co šel do kin ten poslední je rochu na hlavu a divnostárna. Sám předem upozorňuji, že nového Batmana bude brát tak trochu jako napodobeninu nynějšího Nolanova stoletého majstrštyku.

  • Sherlock Holmes Již jsme zde měli mnoho Holmesů, ale britský režisér Guy Ritchie se rozhodl natočit nového Holmese – a mimochodem grandiozního. Ritchie není žádný béckař (až na pár nepovedených kousků z Madonnou), má nasvědomí kvalitu typu Sbal prachy a vypadni, Podfu(c)k nebo RockNRola. V roce 2009 přišel však s Sherlockem Holmesem. Tato premiéra 21. století so vysloužila 78% a já sám jsem byl z tohoto filmu tak nadšen, že si myslím, že byl by hřích tento film nevidět. Samozřejmě za kvalitu filmu mohl nejen samotný Ritchie, ale také úžasné ztvárnění Roberta Downeyeho Jr. a Jude Law; Druhé pokračování nám vyšlo před rokem a já jsem ho už měl možnost také vidět. No, jedničce se to nemá šanci rovnat. Dvojka mně spíš přišla jako takový nadpřirozený příběh a jako scény z filmu typu Nepřítel před branami. Dvojka mně tedy moc dvakrát nepotěšila, ale nejsem znechucen tím, že jsem film viděl; V roce 2014 se chystá třetí a zřejmě poslední pokračování. Jediné co je nám zatím jasné je, že film bude zřejmě v roce 2014 a opět si zde zahrají Jude Law a Downey Jr.. Ani není přesně známá režie, avšak asi těžko řici jestli by se Ritchie jen tak vzadl svého nového dítěte s jménem Sherlock Holmes. Já jen doufám, že trojka bude lepší než dvojka a přeju všem hercům a tvůrcům hodně štěstí.