Mr. Bean

15.03.2013 13:37

"Emmm.... Bean!"

Asi jste to už někdy slyšeli. Že ne? Mr. Bean je něco jako takový hrdina našeho i vašeho mládí. Herec Rowan Atkinson vystudoval Universitu a je to i chytřejší člověk než i mnoho z nás. Je možné, aby někdo tak inteligentní stvořil postavu tak hloupou. Inteligentní hloupého stvoří. Ale hloupý inteligentního ne. Takže možné to je. Mr. Bean je specifický hlavně ve zvláštních pohybech, které vás dovádí k příšerným smíchům, je také známý tím, že ke všemu hledá tu nejtěžší cestu a nehodlá si ji nijak ulehčit a když už, tak mu to nikdy nevyjde. je nemilosrdný! Dokáže někomu i zničit den, ne-li i celý život, jenom aby ho on měl lepší. Je to takový sadista, když to přeženeme. Seriál je asi nejúspěšnější britský sitcom a možná i seriál. I v zahraničí sklidil velkou slávu (Česko samozřejmě není vyjímka). Pokud se tedy chcete pobavit a nejste velcí cynici, Mr. Bean je pro vás.

 

Víte, že:

  • Mr. Bean se mohl jmenovat například Mr. White, producenti si zaregistrovali také jméno Mr. Caulifrlower (pan Květák), nakonec však zvítězila luštěnina.
  • Křestní jméno Mr. Beana nebylo nikdy odhaleno.
  • Mr. Bean vznikl na základě postavy, kterou vymysleli Richard Curtis a Rowan Atkinson a objížděli s ní divadla jako One man show.