Expendlables 2 – Trhák roku!

03.11.2012 11:19

Vše zřejmě začalo v roce 2010. toho roku zřejmě přišla myšlanka na jeden z nejbláznivějších a také jeden z nejúžasnějších nápadů ze světa filmů – vytvořit tým nejakčnějších hrdinů. A ten se stal. Do filmu měli být zasazeny hvězdy jako Steven Segal nebo Jackie Chan, ti však od nápadu upustili. Byl jasný zřejmě hlavní člen týmu:

Sylvester Stallone alias Barney Ross. Další členové týmu byli také pomalu dodáváni. Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Terry Crews, Mickey Rourke, Arnold Schwarzenegger a Bruce Willis. Každý z nich si hrál v nějakém tom akčňáku Kurýr, Terminátor, Smrtonosná past, Univerzální voják, Sin city – město hříchů, Terminátor Salvation... Nakonec se před kameru všichni postavili. Mě se film líbil, ale zklamalo mě, že si vůbec nezastřílel ani jednou. Ale jako akčňák s tak supr hvězdama – chvalitebný.

Režie se ujmul Sylvester Stallone.

 

A je tu druhé pokračování se skoro stejnou sestavou, až na to, že Mickey Rourke dvojku odmítl. Do týmu má přijít nový členové – Liam Hemsworth (Billy the Kid) a Nan Yu (Maggie). Příběh by se měl odehrávat v Bulharsku a záporáka si vzala nastarost další akční hvězda – Jean- Claude Van Damme. Jedna z hlavních nových hvězd, která se má objevit i v druhém pokračování je i legendární Chuck Norris. Smutným faktem je že při natáčení přišel o život jeden kaskadér. Ve filmu si střihnul nalou roli i tenista Novak Djokovic. Bude taky plus, že si zastřílí jak Willis tak i Schwarcík. Režie se ujmul Simon West.

 

Na rok 2014 (opět o dva roky později) se chystá již třetí a bohužel zřejmě poslední pokračování. Režie zatím není známá, je jasné, že se hereckých postů ujme Sylvester Stallone, Jason Statham a Jet Li. Záporáka nebo nového člena týmu by si měl střihnout Nicolas Cage, který dostal nabídku hrát i ve dvojce, ale kvůli nabitému diáři se nechal přeobsadit do trojky. Na trojce by měl spolupracovat i Harrison Ford a Clint Eastwood.

 

Já bych chtěl hodně dílů, ale to by to potom vše ztratilo na kvalitě a nebylo by to asi ono a jak by se slavně začalo, pohanbeně by to skončilo – ne asi tři díly budou stačit, ale bude se nám stýskat.